Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση Ιανός Θεσσαλονίκη




 Tην Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στον Ιανό της Αριστοτέλους έγινε η παρουσίαση του βιβλίου μου «Η ανάσα στο σβέρκο».
Μόνο που αυτή τη φορά ήταν η ανάσα του παγωμένου αέρα στο δικό μου σβέρκο, το κρύο, η υγρασία και η γλύστρα και η αγωνία για τη χιονόπτωση… Θα χιονίσει δε θα χιονίσει, κολλημένη στο ίντερνετ στη μετεό…η οποία κάθε μέρα έβγαζε κι άλλο φασούλι, και τα δικά μου τα νεύρα σμπαράλια…Και πώς θα’ρθει κόσμος; Και τι θα κάνω αν είναι οι συντελεστές πιο πολλοί απ’το κοινό;
Ουφ ουφ ουφ, ως εκείνη την ώρα με την ψυχή στο στόμα και τη μύτη κολλημένη στην μπαλκονόπορτα. Ακύρωσε κι ο Γιάννης ο Ξανθούλης και καλά έκανε ο άνθρωπος, με το αυτοκίνητο θα’ρχόταν, πού ν’άντεχα κι άλλη αγωνία, χώρια που ως τη Λαμία το’ριχνε πυκνό και το οδόστρωμα ήταν παγωμένο…
Μόνο που μου’μεινε η στεναχώρια, και κόσμος ήρθε, γεμάτο το πατάρι και καμιά εικοσαριά όρθιοι και η βραδιά είχε μεγάλη επιτυχία.

Το πάνελ ολόκληρο
Χωρίς τον Θωμά

 Οι τρεις παρουσιαστές, η Ασπα η Χασιώτη, η Κατερίνα η Σχοινά και ο Θωμάς ο Κοροβίνης κορυφαίοι! Σπάνια σε βιβλιοπαρουσίαση είναι και οι τρεις συντελεστές εξίσου καλοί. Συνήθως ένας είναι ο μπροστάρης και οι άλλοι ακολουθούν. Εδώ ο ένας συναγωνίζονταν τον άλλο σε ποιότητα υλικού και τρόπο παρουσίασης.

 
                   η Κατερίνα                        ο Θωμάς                        η Άσπα                      

Κορωνίδα στη βραδιά ήταν η εκτέλεση από ένα μουσικό ντούο, κλασσική κιθάρα και φωνή, κομμάτια ισπανικής μουσικής και λαϊκά τραγούδια του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο Γιώργος Γούσιος και η Ελένη Χρονοπούλου επέλεξαν ένα δεκαπεντάλεπτο απόσπασμα από το πρόγραμμα που παρουσίασαν στο Τελλόγλειο με άφορμή την έκθεση των χαρακτικών του Γκόγια.

 
 

 Ο κόσμος τους καταχειροκρότησε. Υπήρχε πραγματικά θετική αύρα από τη μέρια του κοινού που παρά τις δυσκολίες της προσέλευσης και την ορθοστασία πολλών ένιωθες ότι καταευχαριστιόταν τη βραδιά.


Το απολαμβάνω! Φαίνεται ε;

Οταν ήρθε λοιπόν η ώρα μου να πω κι εγώ το κατιτίς μου και να διαβάσω δύο αποσπάσματα, ένιωθα τόσο καλά και σαν στο σπίτι μου που μίλησα σα να΄χα γύρω μου μια αγαπημένη παρέα.

Ο Φίλιππος Γράψας
Ο Βασίλης Μόσχης
Ευχαριστώ λοιπόν όλους που με τίμησαν την προηγούμενη Πέμπτη, συντελεστές και κοινό, φίλους και ξένους, τους δικούς μου ανθρώπους που λάμπαν τα μάτια τους από τη χαρά τους για μένα!  Στο επόμενο βιβλίο τώρα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου